Terugblik op Showup 2023: Winkelinrichting, Tips en Een Nieuw Seizoen voor Retailers

Picture of Marith Thies

Marith Thies

Retail design specialist | Eigenaar Thies Design

Blog

Wat een geweldige ervaring was het om op 3 en 4 september 2023 als retail designer te spreken tijdens het Showup event samen met retail inkopster Nienke Hoeksema! Het publiek bestond uit gepassioneerde retailers, allemaal met dezelfde liefde voor retail. Het voelde als een familie van gelijkgestemde zielen die zich inzetten voor de kunst van het verkopen. Het delen van mijn inzichten en ervaringen gaf me niet alleen een enorme boost, maar bevestigde ook hoe cruciaal effectieve winkelinrichting is voor het succes van retailbedrijven.

Tijdens mijn presentatie hebben we ons gericht op een essentieel aspect van de detailhandel wereld: hoe je je winkel optimaal kunt inrichten voor een nieuw seizoen. Seizoenswisselingen brengen niet alleen nieuwe producten, maar ook nieuwe kansen om je winkelomgeving te optimaliseren voor maximale verkoop en omzet. Hier zijn enkele persoonlijke tips die ik heb gedeeld:

Winkelinrichting: De Basis van Je Succes

Een doordachte en effectieve winkelinrichting is de sleutel tot het succes van je retailonderneming. Het begint met de juiste indeling van je winkel. Denk na over de klantreis, zorg voor voldoende bewegingsruimte en creëer logische secties voor je verschillende productcategorieën.

01.

Layout van winkels:

Pas de indeling van je winkels aan op basis van seizoensgebonden producten en trends. Zet de meest relevante en opvallende items op strategische plekken.

02.

Het gebruik van hotspots in winkels:

Identificeer de 'hotspots' in je winkel, de plekken waar jullie klanten vaak pauzeren of hun aandacht vestigen. Zorg ervoor dat deze hotspots seizoensgebonden producten of promoties bevatten om de verkoop te stimuleren.

03.

producten presenteren:

Denk na over de manier waarop je producten presenteert. Seizoensdecoraties, thematische displays en slimme productcombinaties kunnen de aandacht van je klanten trekken en de verkoop bevorderen.

04.

Hoe je je etalage inricht:

Je etalages is je visitekaartje. Maak indruk met seizoensgebonden etalages die nieuwsgierigheid opwekken en klanten naar binnen lokken.

05.

Creëer een unieke winkelervaring:

Klanten komen niet alleen voor producten, maar ook voor de ervaring. Overweeg het gebruik van geuren, muziek en visuele elementen om een unieke sfeer te creëren die past bij het nieuwe seizoen.

Het Showup event was een waardevolle gelegenheid om te benadrukken hoe het effectief inzetten van winkelinrichting en seizoensgebonden veranderingen een positieve invloed kan hebben op je winkel. Het was geweldig om mijn passie voor retail design te mogen delen, wetende dat deze inzichten de potentie hebben om de retailwereld te transformeren. Als je deze tips toepast, kan je niet alleen de verkoop verbeteren, maar ook een blijvende indruk achterlaten op je klanten, ongeacht het seizoen. Samen kunnen we de retailbranche blijven vernieuwen en floreren.

Over ShowUp

showUP is dé ultieme inkoopbeurs voor woonaccessoires en cadeau-artikelen. De vakbeurs richt zich op inkopers van woon- en gift stores, concept stores, webshops, warenhuizen en museumwinkels. Ook stylisten, pers en bloggers weten er hun weg te vinden om inspiratie op te doen.

Inmiddels doen meer dan 300 deelnemers mee uit binnen- en buitenland, van kleine startende labels en jonge ontwerpers tot bekende merken. Dat is meteen de charme van showUP: toonaangevende internationale merken en verrassende nieuwkomers vind je onder één dak. www.showup.nl

Winkeladvies

Loop je echt helemaal vast met je winkelinrichting? En heb je de behoefte om met een specialist te sparren over jouw ideeën en hoe jij je winkel beter kan inrichting? Laten we dan vrijblijvend kennismaken.

Favorieten

Andere lazen ook: