FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

HOE BEGINT ONZE SAMENWERKING?

Je kan hier een gratis videogesprek inplannen om kennis te maken! 

WAT GEBEURT ER NA ONZE ONLINE KENNISMAKING?

Na onze kennismaking ontvang je een mail van ons met de punten die we hebben besproken en kan je alles even laten bezinken. Mocht je nog steeds enthousiast zijn en willen samenwerken? Dan horen wij dat graag en maken we een offerte met verwachte planning.

ALS IK AKKOORD GEEF OP DE OFFERTE WAT KUNNEN WE DAN VERWACHTEN?

Na akkoord maken we de planning definitief en plannen we het adviesgesprek van 1,5 uur in. Hiervoor ontvang je een mail met alle data en agenda uitnodigingen. Daarnaast ontvang je ook een eerste factuur voor de aanbetaling.

MOET IK EEN AANBETALING DOEN?

Ja. Wij vragen altijd een aanbetaling van 50%.

WAT KAN IK VERWACHTEN TIJDENS HET ONTWERPPROCES?

We starten met een adviesgesprek op locatie. Hierna kan je follow-up
e-mails of whatsapp berichten verwachten om eventuele vragen te verduidelijken die zich na ons gesprek kunnen voordoen. 

Vervolgens gaan wij het schetsontwerp maken en hebben we een eerste tussenpresentatie via een videomeeting. De feedback die je hierop geeft ontvangen we graag via email.

Na he ontvangen van de feedback wordt het rustiger vanuit onze kant, omdat wij dan beginnen aan het voorlopig ontwerp. Dit houdt in dat we het ontwerp in 3D gaan uitwerken, meubels gaan uitzoeken, maatwerk meubels gaan uitwerken, materialen, kleuren en verlichting uitzoeken, alles om het ontwerp zo realistisch mogelijk uit te werken. Als dit compleet is, dan hebben we een tweede tussenpresentatie op locatie. We nemen het 3D ontwerp door en alle uitgekozen materialen, kleuren en meubels. En nemen we verschillende keuzes door.

Na deze tussenpresentatie hebben wij alle informatie om het ontwerp definitief uit te werken en worden alles keuzes vastgelegd. En zien we elkaar weer tijdens de eindpresentatie.

HOE VAAK HEBBEN WE CONTACT?

We hebben 1 adviesgesprek op locatie van 1,5 uur.

Er zijn 2 tussenpresentaties.  Beide vinden plaats via een videomeeting.

De eindpresentatie is op locatie.

Tijdens het ontwerpproces hebben ook contact via email, WhatsApps en telefoon.

BIED JE OOK PROJECTBEGELEIDING AAN?

Naast het ontwerpen kunnen wij ook een deel van de projectbegeleiding  op ons nemen, omdat je bijvoorbeeld met eigen vakmensen werkt, of zelf graag ontzorgt wil worden, dan kunnen wij deze taak op ons nemen. 

WIE IS DE ONTWERPER?

Marith Thies is de hoofdontwerper, samen met een vast team van creatieve professionals brengen we jouw verhaal tot leven. Uiteraard communiceren we in de offerte fase wie aan jouw project gaat werken, maar Marith blijft altijd betrokken bij jouw project en als contactpersoon.

HOE LANG DUURT HET MAKEN VAN EEN ONTWERP?

Vanaf het adviesgesprek tot aan de eindpresentatie zijn we gemiddeld 8 tot 12 weken bezig, afhankelijk van de grote van het project.

*Voor nieuwbouwprojecten is de doorlooptijd langer, omdat er tussen de eerste ontwerpfase en vervolg een langere tijd zit i.v.m. de bouw.

WAT ALS IK HET ONTWERP NIET MOOI VIND?

Omdat we verschillende tussenpresentaties hebben en een adviesgesprek, kunnen we het ontwerp altijd bijsturen aan de hand van jouw feedback. Hierdoor ontwerpen we een ruimte die bij jou past.

HEB JIJ OOK VAKMENSEN DIE VOOR MIJ HET ONTWERP KUNNEN UITVOEREN?

Van A tot Z kunnen wij je helpen om je nieuwe ruimte vorm te geven. Alles draait hierbij om snelheid, een efficiënt proces en duidelijke communicatie! Naast het ontwerpen werken we samen met vakmensen die dit proces snappen en alles uit handen kunnen nemen, waardoor we projecten turn key kunnen opleveren.

GA JE MIJN PROJECT FOTOGRAFEREN EN KOMT HET OOK OP SOCIAL MEDIA?

Ja! Het is standaard om alle projecten van THIES DESIGN te fotograferen. En delen de foto’s op onze website en sociale mediakanalen en andere marketingkanalen.

WAT ZIJN JULLIE COVID-19-PROTOCOLLEN?

Alle diensten zullen dan virtueel zijn!

VOLG ONS OP INSTAGRAM @THIESDESIGN