Hoe ik in 2019 het roer omgooide en nu ambitieuze ondernemers help een uniek interieur te creëren dat hun verhaal vertelt..

Ik weet nog heel goed toen ik als klein meisje achterin de auto zat en mijn vader  vroeg  “wie maakt al deze mooie gebouwen?” Mijn vader legde toen uit dat een architect dat deed. Ik zei toen “dat word ik ook ”.

Ik kwam er al op jonge leeftijd achter dat ik heel creatief ben en alles wat ik in gedachte had precies kon namaken.  

Na de middelbare school ben ik daarom een creatieve opleiding gaan doen. Het NIMETO, hier leerde ik veel over etaleren, styling en ruimtelijke vormgeving en rolde ik daarna de retail in. Waar ik o.a. als visual merchandiser werkte voor o.a. WE fashion, stylist voor Intratuin en daarna als interior designer voor IKEA

Al vanaf mijn 22e zet ik de look and feel neer voor verschillende winkels, met als doel de omzet te verhogen en klanten te inspireren.

Maar toch miste ik iets!

Ik merkte dat ik vooral deed wat ik tijdens het werken leerde, maar miste mijn eigen stijl als designer. Ik dacht vooral commercieel en wilde meer vanuit concept en ruimtelijke vormgeving leren ontwerpen.

Daarom besloot ik op mijn 25e terug te gaan naar school voor extra verdieping en handvatten om een ruimte nog beter vorm te kunnen geven. Ik werd toegelaten aan de Willem de Kooning Academie en volgde er de opleiding tot interieurarchitect. 4 leerzame jaren volgde. Waar ik naast mijn baan bij IKEA de studie deeltijd volgde. Het voordeel hiervan was, dat alles wat ik leerde meteen in praktijk kon uitvoeren. En daarnaast was IKEA ook een super leerschool! Het was pittig, maar ik ben van het soort doorstampen! Dus als ik ergens voor ga dan doe ik dat met meer dan 100%.

marith-thies-winkel-interieur-ontwerper-utrecht

'Ik besloot het roer om te gooien!'

marith-thies-winkel-interieur-ontwerper-utrecht

16 jaar lang werkte ik met veel plezier voor grote bedrijven. Van fashion en apotheek omgevingen tot aan grote meubelzaken. In mijn carrière heb ik veel strategieën over winkelontwerp geleerd en ben ik specialist in mijn vak. Nu wil ik mijn expertise gebruiken om ondernemers met een eigen winkel te helpen, want als ik door een winkelstraat loop zie ik dat zoveel ondernemers meer klanten krijgen als ik ze help met ‘enkel’ een fantastische winkel. Door mijn insiders tips help ik ze op te vallen, meer klanten aan te trekken en een ruimte neer te zetten waar de ondernemer trots op kan zijn!

En daarom besloot ik in 2019 om mijn eigen design studio te beginnen!

Met 20 jaar ervaring in retail en design, help ik met mijn team, ondernemers bij het creëren van impactvolle interieurs voor winkels, horecagelegenheden en kantoren. Onze ontwerpen voegen waarde toe en verbinden met de doelgroep en omgeving, en vertellen jouw merkverhaal.

Typisch Marith

Ons Team

Thies Design is meer dan alleen Thies.

Ons team bestaat uit een diverse groep creatieve professionals die samenwerken aan de meest uitdagende designprojecten. Met ieder onze eigen unieke talenten en expertise zorgen we voor een veelzijdige en inspirerende aanpak. Samen creëren we de mooiste ontwerpen en leveren we een waardevolle bijdrage aan elke klus.

 

Marith Thies

Interieurarchitect

Marith Thies, eigenaar en inspirator van Thies Design, is de drijvende kracht achter het bedrijf. Als getalenteerde interieurarchitect en concept designer creëert ze interieurconcepten die energie geven en een blijvende impact hebben. Samenwerken met Marith betekent kiezen voor een inrichting die niet alleen inspireert, maar ook een uniek verhaal vertelt en mensen verbindt met de ruimte. Met haar creativiteit en expertise weet ze keer op keer ruimtes te transformeren tot betekenisvolle en inspirerende omgevingen.

Ilse de Snaijer

Interieurarchitect

Ilse is een toegewijde ontwerpster die klanten helpt bij het creëren van een omgeving die het beste in hen en hun bedrijf naar boven haalt. Ze is gespecialiseerd in ontwerpconcepten waarin de verbondenheid tussen mens en natuur centraal staat. Als lichtontwerpster is Ilse altijd op de hoogte van de nieuwste technieken en weet ze hoe ze interieurs op de meest sfeervolle wijze kan verlichten. Met haar expertise tilt ze ruimtes naar een hoger niveau en creëert ze een harmonieuze atmosfeer.

Eva Eckhardt

interieurontwerper

Met Eva aan boord van het ontwerpteam ben je verzekerd van een professional die met veel toewijding en vakmanschap te werk gaat. Ze maakt persoonlijke ontwerpen en is breed inzetbaar op het gebied van ontwerpconcepten en 3D visuals. Haar uitdaging is om voor elke opdrachtgever een ontwerp te maken dat voldoet aan de wensen en de doelgroep aanspreekt. Met enthousiasme en creativiteit gaat ze telkens weer vol enthousiasme aan de slag, klaar om unieke ontwerpen te creëren.

Claudia Berndsen

conceptdenker

Zonder sterk concept geen goed ontwerp! Claudia begrijpt dit als geen ander en is onze creatieve duizendpoot in de studio. Ze zoekt graag naar de essentie van de opdrachtgever en de gebruiker, en vertaalt dit naar prachtige interieurontwerpen. Met haar vaardigheid in het maken van levensechte renderingen, brengt ze de ontwerpen tot leven. Ze zorgt ervoor dat gebruikers zich onbewust prettiger voelen in een ruimte, waardoor ze er graag (ver)blijven.