Hoe ik in 2019 het roer omgooide en nu ambitieuze winkeleigenaren help een uniek interieur te creëren dat hun verhaal vertelt..

Ik weet nog heel goed toen ik als klein meisje achterin de auto zat en mijn vader  vroeg  “wie maakt al deze mooie gebouwen?” Mijn vader legde toen uit dat een architect dat deed. Ik zei toen “dan word ik ook  ”.

Ik kwam er al op jonge leeftijd achter dat ik heel creatief ben en alles wat ik in gedachte had precies kon namaken.  

Na de middelbare school ben ik daarom een creatieve opleiding gaan doen. Het NIMETO, hier leerde ik veel over etaleren, styling en ruimtelijke vormgeving en rolde ik daarna de retail in. Waar ik oa als visual merchandiser  werkte voor oa WE fashion, stylist voor Intratuin en daarna als interior designer voor IKEA

Al vanaf mijn 22e zet ik de look and feel neer voor verschillende winkels, met als doel de omzet te verhogen en klanten te inspireren.

Maar toch miste ik iets!

Ik merkte dat ik vooral deed wat ik tijdens het werken leerde, maar miste mijn eigen stijl als designer. Ik dacht vooral commercieel en wilde meer vanuit concept en ruimtelijke vormgeving leren ontwerpen.

Daarom besloot ik op mijn 25e terug te gaan naar school voor extra verdieping en handvatten om een ruimte nog beter vorm te kunnen geven. Ik werd toegelaten aan de Willem de Kooning Academie en volgde er de opleiding tot interieurarchitect. 4 leerzame jaren volgde. Waar ik naast mijn baan bij IKEA de studie deeltijd volgde. Het voordeel hiervan was, dat alles wat ik leerde meteen in praktijk kon uitvoeren. En daarnaast was IKEA ook een super leerschool! Het was pittig, maar ik ben van het soort doorstampen! Dus als ik ergens voor ga dan doe ik dat met meer dan 100%.

marith-thies-winkel-interieur-ontwerper-utrecht

'Ik besloot het roer om te gooien!'

marith-thies-winkel-interieur-ontwerper-utrecht

16 jaar lang werkte ik met veel plezier voor grote bedrijven. Van fashion en apotheek omgevingen tot aan grote meubelzaken. In mijn carrière heb ik veel strategieën over winkelontwerp geleerd en ben ik specialist in mijn vak. Nu wil ik mijn expertise gebruiken om ondernemers met een eigen winkel te helpen, want als ik door een winkelstraat loop zie ik dat zoveel ondernemers meer klanten krijgen als ik ze help met ‘enkel’ een fantastische winkel. Door mijn insiders tips help ik ze op te vallen, meer klanten aan te trekken en een ruimte neer te zetten waar de ondernemer trots op kan zijn!

En daarom besloot ik in 2019 om mijn eigen design studio te beginnen!

Met mijn 19 jaar Retail & design kennis, mijn passie voor interieur help ik ondernemers een winkelinterieur neer te zetten waar ze van dromen. Een look & feel die uniek is, waarde toevoegt en verbind met hun doelgroep zodat ze nog meer klanten aantrekken in hun winkel en zo de omzet verhogen.

Typisch Marith

Ons Team

Omdat sommige projecten meer liefde en aandacht nodig hebben werk ik samen met mijn vaste team van creatieve professionals om jouw verhaal tot leven te brengen.  Uiteraard communiceren we in de offerte fase wie aan jouw project gaat werken en blijf ik (Marith) altijd betrokken bij jouw project en als contactpersoon.

Marith Thies

Interieurarchitect

Naast eigenaar en inspirator is Marith Thies de drijvende kracht achter Thies Design. Als interieurarchitect en concept designer creëert zij interieurconcepten die energie geven en impact maken. Werk je met haar samen, dan zeg je “ja” tegen een inrichting die inspireert, een eigen verhaal vertelt en die mensen verbindt met een ruimte.

Ilse de Snaijer

Interieurarchitect

Ilse helpt klanten een omgeving te creëren die het beste in hen en hun bedrijf naar boven haalt. Ilse werkt graag aan ontwerpconcepten waarin de verbondenheid van de mens en de natuur wordt geaccentueerd. Als lichtontwerpster is ze op de hoogte van de nieuwste technieken en weet ze hoe interieurs het beste uitgelicht kunnen worden tot sfeervolle ruimten.

Eva Eckhardt

interieurontwerper

Eva ontwerpt interieurconcepten waarbij leefstijl en woonbehoeften uitgangspunt zijn voor haar ontwerp. Haar uitdaging? Een ontwerp maken dat voldoet aan de wensen én past bij de persoonlijkheid van haar klanten. Eva probeert daarbij, zoveel als mogelijk, rekening te houden met de ecologische voetafdruk. Zij kijkt goed naar de producten en materialen die zij toepast en wat de impact hiervan is op onze wereld. Als echte kamerplant-fan brengt zij graag groen aan in haar interieurs.

Isis Brouwer

Virtual assistent

Isis is onze virtual assistant en doet ieder dag wat ze superleuk vind en goed kan. Zo staat ze Thies bij achter de schermen met de administratie, facturatie en social media. Haar missie is pas geslaagd als #teamthiesnl met energie, groei, passie én met een glimlach hun werk kan doen.