Top 5

veilige en fraai uitziende innovatieve COVID-19 ontwerpen

Picture of Marith Thies

Marith Thies

Interieurarchitect | Eigenaar THIES Design

Door de anderhalve meter samenleving is er momenteel veel vraag naar Corona proof preventie meubels, zodat je veilig kan werken op kantoor,  weer lekker kan gaan winkelen of  genieten van een heerlijke maaltijd buiten de deur in een restaurant. Hierdoor is er in een korte tijd een groot aanbod ontstaan aan Corona preventie producten. Maar eerlijk is eerlijk, niet alles is even mooi! Uiteraard draait het om onze veiligheid, dat is het aller belangrijkste.  Maar zeg eerlijk, het oog wil ook wat! 

Daarom ben ik op zoek gegaan naar veilige en fraai uitziende innovatieve ontwerpen.  Hieronder mijn top 5!

Through the looking glass

WOW! Dat was mijn eerste reactie toen ik dit tussenscherm zag. Ontwerpstudio Van Eijck & Van der Lubbe werd door de firma Lensvelt gevraagd  om een werkscherm te maken die niet alleen functioneel is maar ook visueel aantrekkelijk. Trough the looking glass is een combinatie van transparant plexiglas schermen in verschillende afmetingen. Door in lagen te werken met verschillende kleuren en grafische patronen kun je zo je eigen effecten creëren. 

Werkscherm by Lensvelt X Van Eijck & Van der Lubbe
Image: Lensvelt

FACTORY OF THE FUTURE

Deze room dividers van Studio Dutch Invertuals
zijn onderdeel van het project Factory of the future. Op maat gemaakte stukken zoals room dividers en meubels. Door het open karakter en de modulariteit wordt de ruimte verbonden met de meubels. 

De room dividers zijn de perfecte oplossing voor kantoren, restaurants, winkels en zorginstellingen. Ze zijn niet alleen functioneel, maar ook ontworpen met een scherp oog voor kleur en materiaal. Ze zijn te verkrijgen in verschillende kleuren en materialen waardoor ze perfect passen in elk interieur.

Room divider by Studio Dutch Invertuals
Photo credit: Ronald Smits

August Nook van Softrend

De August Nook van Softtrend is een oplossing op de 1,5 m economie. Het is een compacte Corona proof werkplek. De Nook is makkelijk te verplaatsten waardoor het een flexibel meubel is binnen de ruimte. Handig voor mensen die geen vaste werkplek nodig hebben, maar wel gebruik willen maken van een veilige en fijne werkplek. 

De Nook is een 3-in-1-oplossing met een scherm boven ooghoogte om de privacy te vergroten en de akoestiek te verbeteren,  een bureau dat is geschikt voor laptopwerk en een  zitvlak die comfortabel genoeg is om de hele dag te blijven.

August Nook by Luudo sustainable design furniture 
Image: Luudo sustainable design furniture

UNIT Fabrications

Het Britste meubelmerk UNIT Fabrications heeft een serie mobiele schermen gemaakt voor een basisschool in Londen, om kinderen te helpen veilig terug te keren naar school.

De schermen zijn gemaakt van multiplex dat aan beide zijden in kleur is gelamineerd. Dit geeft een speels uiterlijk en is makkelijk schoon te maken. De schermen zijn op een hoogte gemaakt zodat dat leraren een goed overzicht op hun leerlingen kunnen behouden. Daarnaast zijn ze door de zwenkwielen makkelijk te verplaatsten in de ruimte.

Mobiele schermen by UNIT Fabrications 
Photo credit: Felix Speller

FLANEUR - ROOM DIVIDER

Matteo Cibic Studio, uit Milaan heeft als reactie op COVID 19 een mooie transparante collectie socialiserende panelen ontworpen genaamd COV. Geproduceerd en gedistribueerd door FusinaLab. De elegante panelen zijn toepasbaar in onder andere restaurants, kantoren en winkels.

De Flaneur room divider kenmerkt zich door zijn elegante vormgeving gemaakt van 5mm dik transparant bedrukt plexiglas. De basis is gemaakt van geanodiseerd aluminium. Naast de Flaneur room divider bestaat de collectie ook uit verschillende opties voor bureau oplossingen. 

COV social tool by Matteo Cibic studio X FusinaLab
Image : Matteo Cibic studio

 

THIES Design

Interieurvormgeving & concept design

Anton Pieckhof 9
3544 MG Utrecht
Nederland

06 14 277 681
marith@thiesdesign.nl

Informatie

THIES Design staat ingeschreven bij het Bureau Architectenregister onder het nummer: 4.101015.003

Webontwikkeling door THIES Design | Copyright © 2020 THIES Design. Alle rechten voorbehouden.
THIES design is ingeschreven bij de KvK onder nummer: 74343106 . Btw: NL002936066B25