Blog

Maak je winkel (weer) aantrekkelijk

Marith Thies

Marith Thies

Retail design specialist | Eigenaar Thies Design

Frisse wind door je winkel

Is het nu wat rustiger in je winkel? Laat dan een frisse wind door je winkel gaan!

December was een prachtige maand. Vol met gezelligheid, lichtjes, warmte én een mooie omzet. Wat dat betreft kan januari daar wat schril bij afsteken. Maar dat hóeft dus niet.

01.

Ruim op!

Ruim op! Na een periode van sale kan je winkel wat rommelig ogen. En omdat je er dagelijks staat, is dat bij veel winkeliers een ‘blind spot’. Loop je winkel eens binnen en doe alsof je er voor het eerst komt. Welke zones ogen niet strak? Hier heb je wat te doen!

02.

Routing

Een andere routing kan wonderen doen. Door te schuiven met je meubels creëer je een andere looproute en kun je een nieuwe shopbeleving toevoegen. Experimenteer en onderzoek wat werkt voor jou en je klanten.

03.

Mensen houden van planten

Vind je het wat kaal zonder de kerstboom? Haal ander groen leven binnen! Mensen houden van planten. Het maakt dat ze zich rustig en welkom voelen. En dat betekent dat hun winkelbezoek bij jou ook aangenaam langer duurt.

04.

Accessoires

De kerstdecoratie ligt weer op zolder. De vrijgekomen plekken kun je nu weer voorzien van andere accessoires. Heb je spullen liggen die passen bij deze tijd van het jaar? Voorkom dat je er een allegaartje ingooit. Selecteer alleen materialen die elkaar aanvullen en samen een verhaal vertellen.

05.

Hotspots

Voelen je hotspots toch nog niet oké? Overweeg dan eens om met kleur te werken. Een likje verf op de muur is zo aangebracht. Of kies voor een luxe behang!

Long story short: ook januari biedt volop kansen voor jou als winkelier. Dus kom in actie!

Winkeladvies

Loop je echt helemaal vast met je winkelinrichting? En heb je de behoefte om met een specialist te sparren over jouw ideeën en hoe jij je winkel beter kan inrichting? Neem dan contact op.

Favorieten

Andere lazen ook: