Winkelinrichting

Zo richt jij je bloemenwinkel in met IKEA meubels

Marith Thies

Marith Thies

Retail design specialist | Eigenaar Thies Design

Photo by Sherzod Max

Een fris nieuw winkelinterieur geeft je winkel niet alleen een andere uitstraling maar zorgt er ook voor dat klanten geïnspireerd raken om je winkel binnen te stappen om producten te kopen. Ik weet als professional dat het een zoektocht is om de juiste en betaalbare meubels te vinden. Daarom heb ik een overzicht voor je samengesteld met IKEA meubels, om je te helpen om de perfecte items voor je bloemenwinkelinrichting te vinden. Gebruik daarom deze handig tips om jouw winkel een upgrade te geven!

Get the look

  1. Om je producten te presenteren, zoals potten, vazen en kleine plantjes heb ik deze witte wandmeubels uitgezocht. Je kan er meerdere naast elkaar zetten en verdelen of je winkelvloer.
  2. Om extra sfeer toe te voegen is het altijd fijn om een vloerkleed neer te leggen. Hierop kan je dan weer een presentatietafel zetten.
  3. Boven je toonbank is de perfecte plek om uit te pakken met hanglampen. Naast uitstraling geeft het ook sfeerverlichting. Deze lampen zijn geïnspireerd op bloemen en geven hierdoor een extra schaduwpatroon op je muren en plafond. 
  4. Omdat je ook algemene verlichting in je winkel wil hebben, raad ik altijd aan om met plafondsrail te werken. Dit geeft een goede basis verlichting en je kan de spots richten op producten die je wil uitlichten.
  5. Heb je losse producten die zich niet lenen om in een kast te presenteren, zoals je bloemen in de emmers, gebruik dan manden om te vullen. Dit staat ook meteen gezellig!
  6. De eyecatcher van je winkel is je toonbank. Zet deze op een centrale plek in je winkel. Hier heb ik een keukeneiland uitgezocht, op deze manier heb je meteen een fijne werkhoogte en opbergruimte. Aan de voorkant kan je dan je logo plaatsen.
  7. Achter je toonbank is het fijn om inpak materiaal, schaar of andere kleine dingen bij de hand te hebben. Hiervoor heb ik nu een bordenrek uitgezocht, omdat je daar veel praktische ruimte hebt voor kleine spullen.

gratis e-book: haal meer uit je winkelinrichting

6 praktische tips die leiden naar meer omzet