De ‘finishing touch’ voor jouw restaurant 5 styling tips
Picture of Marith Thies

Marith Thies

Interieurarchitect | Eigenaar THIES Design

De basis van je restaurant staat, maar je mist nog net de puntjes op de i voor de sfeer en uitstraling die je in gedachten hebt. Als horecaondernemer weet je als geen andere hoe belangrijk gastvrijheid is en details erg belangrijk zijn. Met de juiste styling in je restaurant laat je gasten zien dat je een ruimte hebt gecreëerd waar gasten zich op hun gemak voelen. Met een paar simpele tips weten we zeker dat jij de puntjes op de i weet te zetten!

Tips van Thies

Servies
Mooi wit servies laat het eten prachtig uitkomen. Maar je kan ook spelen met een ander vorm bord of combineer met mat met glans. Ook kan je verschillende soorten servies op tafel zetten of een statement maken met één kleur bijvoorbeeld zwart. Dit geeft meteen sfeer.

Kaarsen
Kaarsen zijn sfeermakers. Zet niet 1 losse kaars neer, maar maak een groepje van grote en kleine kaarsen en combineer met
verschillende kaarsenhouders. Dit kan je toevoegen op de tafels of op de bar en overig meubilair

Planten
Een groene aankleding in een restaurant geeft niet alleen sfeer, het zuivert ook de lucht en heeft invloed op de gemoedstoestand. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om planten neer te zetten of om op te hangen en wat dacht je van een moswand met bedrijfslogo?

Sierkussens
Maak je naast stoelen ook gebruik van zitbanken in je restaurant? Voeg dan ook sierkussens toe. Met de kleuren van de kussens kan je perfect de kleuren van je inrichting terug laten komen. Op deze manier creëer je een geheel met de rest van de inrichting en geeft sfeer aan de ruimte.

Kunst
Kunst zie je allang niet alleen meer in een musea, een restaurant is juist een perfecte plek om kunst toe te voegen en je op deze manier te onderscheiden.

Aan de slag!
Succes met de styling van jouw restaurant. En mocht je toch nog hulp nodig hebben om je restaurant in te richten, dan zijn wij er uiteraard voor je.